Outi Nyman

Hyväntekeväisyystyön suola on se, että pääsee tutustumaan mitä ihanimpiin ihmisiin!

Ilo ja kunnia on ollut tutustua tähän lempeän ystävälliseen monitoiminaiseen Outi Nymaniin! Tutustu sinäkin häneen:

Aloitin syksyllä 2019 Lukumummina Ojakkalan koululla kerran viikossa kakkosluokkalaisille. Tämä harrastus tuo iloa ja merkityksellisyyttä. On upeaa saada avata kirjojen aarteita lasten kanssa, nähdä heidän taitojensa kehittyvän, ja voida vain olla heille läsnä, kannustajana. Kakkosluokkalaiseni ovat mahtavia!

Olen saanut myös tutustua moniin kivoihin MLL senioreihin. Aina oppii uutta. Se auttaa minua oivaltamaan myös, miten tukea omien lastenlasteni suomen kielen oppimista.

Perheeseeni kuuluu miehen ja aikuisten lasten lisäksi kolme lastenlasta, joista kaksi asuu ulkomailla. Lisäksi 96-vuotias äiti sekä usein kyläilemässä käyvät koirat ja kissat.

Mikä vielä minua innostaa? Harrastan vesiliikuntaa, asahia ja kundaliinijoogaa. Metsässä liikkuminen, luonnonvesiuinti, kulttuuri ja kirjallisuus sekä uusi nukkekotiharrastus tuovat voimaa. Olen opettanut neljä vuotta suomea pakolaisnaisille. Muistisairaan äidin lähitukena olen päivittäin.

Mitä mietin elokuussa 2020? Mistä löytäisimme uusia muotoja vapaaehtoistoimintaan perheiden ja lasten lukutaidon tukemiseksi? Digitaalista etätoimintaa, lähikontakteja vältettäessä? Vaikka Lukumummina Zoom tai WhatsApp -videoyhteyksin? Uusia sovelluksia? Keinoja auttaa lukemisen tukemisessa ja suomen kielen vahvistamisessa?

Outi Nyman