Tehtäväkuvaus: 

Senioritoiminnan vastaava

Iloa kaikille yli sukupolvien!

Senioritoiminnan vastaavana pidät huolta meidän vapaaehtoisista senioreista. Huolenpito tarkoittaa yhteydenpitoa ja heidän toiveiden huomioimista toiminnassamme.

Syksyisin koulujen alkaessa toiminta on aktiivisinta. Aloituskahvit ja lukuvinkkaus järjestetään ennen toiminnan aloitusta syksyllä yhdessä kirjaston kanssa. Kirjasto tarjoaa tilan, mutta sovi asiasta kirjaston yhteyshenkilön kanssa. Tilaan on hyvä myös varata kahvitarjoilu senioreille, muistathan kysyä myös mahdolliset erikoisruokavaliot. Kirjaston henkilö antaa vinkkejä lasten kirjoista ja kertoo kirjojen taustoista tilaisuudessa. Sovithan tästä yhdessä kirjaston kanssa.

Koulujen alkaessa olet yhteydessä senioreihin ja kysyt heidän toiveitaan mihin kouluun tai päiväkotiin he haluavat mennä aikaansa antamaan. Tiedustelet samalla kuinka monta kertaa viikossa he haluavat siellä vierailla ja montako tuntia kerrallaan. Sen jälkeen olet yhteydessä kouluihin ja päiväkoteihin sopiaksesi senioreiden aloittamisesta heidän tiloissaan. Koululta on hyvä tiedustella jo etukäteen mille luokalle seniori sijoitetaan lukemaan, minkälainen tila heille annetaan käyttöön ja kuka toimii heidän vastuuopettajanaan. Opettaja valitsee luettavat kirjat. 

Toiminnan käynnistyttyä on hyvä välillä laittaa viestiä senioreille toiminnasta yleensä sekä tulevista tapahtumista ja mahdollista muutoksista toiminnassa. He viestittelevät sinulle mahdollisista muutoksista, peruuntumisista ja muista heitä askarruttavista asioista.

Vastaavana yrität aktiivisesti saada uusia vapaaehtoisia toimintaan. rekrytointeja voi tehdä muiden tapahtuminen yhteydessä, ottaa yhteyttä eläkeläisjärjestöihin ja esitellä toimintaa siellä tai aina voi järjestää ihan oman tapahtuman, saadaksesi ihmisiä innostumaan mukaan toimintaan.

Joulutauon jälkeen seniorit yleensä jatkavat kevätkauden samoissa paikoissa kuin syksyllä aloittivat.

Kevätkaudella senioreille järjestetään joku kiva tapaaminen heitä kiinnostavassa kohteessa. Retki on järjestetty yleensä toukokuun aikana. Retken aikana heille tarjotaan lounas.

Senioritoiminnan vastaavalla aikaa kuluu eniten koulujen alkaessa, tuolloin voi varautua käyttämään aikaansa toiminnan käynnistämiseen noin 1-2 tuntia päivässä parin viikon ajan kirjeenvaihdon parissa. Loppuvuodesta aikaa kuluu rekrytointeihin ja pieniin viestin vaihtoihin vain murto-osa edellä mainituista tunneista. Toisin sanoen aikaasi voit käyttää oman aktiivisuutesi mukaan.

Perehdyksen tehtävään saat edeltäjältäsi ja tietysti koko hallituksen väki auttaa ja tukee sinua tehtävässäsi.

Tehtävä opettaa sinulle miten merkittävää yhteistyö on kaikkien osapuolien kanssa. Opit elämänmyönteisyyttä ja saat iloa sukupolvien välisestä kanssakäymisestä sekä organisaattori taitosi  kehittyvät hurjasti. Lisäksi saat arvokasta elämänkokemusta senioreiden kanssa keskustelemalla ja toimimalla, he jakavat kokemuksiaan mielellään.

Senioritoiminnan vastaava Camilla Bonden / hallitus 2021